Пловдивският Академик си намери генерален спонсор в лицето на „Бултекс 99”. Фирмата, която се занимава с производство на на работно облекло, трикотажни изделия, средства за дихателна и височинна защита, противопожарна защита и пътна сигнализация, ще финансира възродения през есента баскетболен клуб в следващите поне 5 години, колкото е срокът на договора.

Представител на спонсорите в Управителния съвет на Академик ще бъде Пламен Лупов, който гарантира, че инвестициите ще бъдат дългосрочни и целенасочени.

„Нашата фирма има намерение да инвестира в спорта от дълго време. Избрахме да го направим в баскетболния отбор на Академик. Ще работим последователно и ще обърнем сериозно внимание на школата. Трябва да привлечем, колкото може повече деца към спорта. Няма да разчитаме на чужденци, защото привличането на скъпоплатени играчи от чужбина не може да се нарече инвестиция в българския спорт”, коментира Лупов.

Той не пожела да разкрие точния размер на годишния бюджет, но според запознати парите ще зависят от представянето на отбора и ще се увеличават в с всяка изминала година. Лупов заяви, че няма да се търси влизане на всяка цена в елита на българския баскетбол, но се надява, че това ще се случи по естествен път и с правилна работа.