Баскетболният тим на Академик Пловдив ще подаде заявка да се състезава следващия сезон в Националната баскетболна лига – най-високото ниво на баскетшампионата у нас, съобщава bgbasket.com. Това заяви президентът на клуба Васил Врачев след разговор с основния спонсор на клуба – Бултекс 99. Именно това е желанието на спонсора, който е пожелал плодивския тим да бъде в компанията на грандовете Лукойл Академик, Черно море Порт Варна и Балкан. 

За целта ще бъде регистриран нов клуб с името Академик Бултекс 99, а досегашният – Академик Пловдив ще остане да развива детско-юношеската школа. Той ще продължи и участието си в А група, като в тима ще играят баскетболисти, които по-рядко попадат в титулярния състав на отбора от НБЛ, както и юноши от школата, заяви Врачев.
 
Президентът на студентите е имал разговори и с общината, откъдето са обещали да осигурят преференциални цени за ползване на новата зала Колодрума, намираща се в непосредствен аблизост до зала Академик. Освен нея, за новия шампионат пловдивския тим ще заяви и новостроящата се зала в Перущица, тъй като по регламент за домакинствата всеки клуб трябва да посочи минимум две зали. Има вариант Академик да играе и в залата на ПУ на 4 километър, ако се стигне до договорка с ръководството на ВУЗ-а.