Мъжкият баскетболен тим на Академик Пловдив се цели в тройката на А група и в първите места в турнира за Купата на България на А група. Клубът ще направи опит да кандидатства за домакинството на финалите на турнира за Купата. Пловдивчани, чийто екип носят братята Мартин и Димитър Хорозови са втори във временното класиране на тази група, която се явява втора дивизия у нас, като имат 4 победи и 1 загуба от лидера Берое. Академик победи НСА като гост със 101:91 точки в последния си мач, а на 5-ти декември е домакин на Академик Благоевград.

„Мога да кажа, че съм много доволен, защото за първи път след шест години, имаме отбора. Събраха се момчетата, нямаха игрова подготовка повечето, тренировъчният процес е бил почти нулев. След много усилия мисля, че сега резултатите са видни – четири победи и една загуба, която беше малко спорна, но както и да е. Мисля, че отборът върви много добре и се радваме всички в Пловдив. Идеята ни е, а вече има и хора, които желаят да помогнат, да се сформира отбор в първа лига, благодарение на резултатите, които показваме до момента”, коментира пред Гонг президентът на Академик Пловдив Васил Врачев.

„Финансирането е много голям проблем, но не е само това. И залата е проблем, много е трудно. Надяваме се в най-скоро време да излезе някой по-сериозен спонсор. Мисля, че ще изкараме сезона. Играем и тренираме в зала „Академик”, но проблемът е, че това не е наша зала, тя е на Пловдивския университет. Те си я стопанисват и разполагат с нея, а в тренировъчния процес ние понякога се съобразяваме със собствениците. Много е трудно. Дори някой спонсор да иска да помага, той иска някаква реклама да му се направи, да се шуми около това нещо, а ние нищо не можем да направим”, каза още Врачев и добави:

„Поставили сме си цел влизане в тройката на А група и в тройката за Купата на България в А група. Искаме да вземем домакинството на турнира за Купата в Пловдив, ако се намери спонсор и после може да се целим и в трофея.”