Академик (Пловдив) осъществи пореден входящ трансфер преди началото на сезона в Националната баскетболна лига (НБЛ), съобщиха от клуба. "Студентите" се подсилиха с американеца Омар Крайем, който играе на позицията пойнт гард.  

33-годишният плеймейкър е роден в Лос Анджелис (САЩ), като има американско и палестинско гражданство. За последно Крайем е бил част от състава на мексиканския Ленядорес де Дуранго, за който през миналия сезон записва по 10,9 точки и 6,9 асистенции средно на мач.

Най-значимото постижение във визитката на американския гард е призът за реализатор номер 1 в турнира за Купата на ФИБА Европа (ФИБА Къп) за сезон 2015/16, когато регистрира средно по 20,4 точки на мач с екипа на шведския Бораш.

"След усилени тренировки през лятото взех решение да се присъединя към отбора на Академик. Проведох разговор със старши треньора Йордан Янков и ръководството на клуба и бързо се убедих, че това е правилното място за мен. Много съм развълнуван от възможността да дойда в Пловдив и нямам търпение да започнем работа с новите ми съотборници", заяви Крайем пред официалния сайт на "студентите".

Омар Крайем е четвъртото ново попълнение за Академик това лято, след като тимът от Пловдив вече си осигури услугите на Кръстан Кръстанов от Ямбол, Махмут Челик от турския Дарюшафака и на Александър Милов от БК Шумен.