Академик Бултекс 99 предприема интересна и похвална инициатива. Пловдивският баскетболен клуб иска да върне традициите и да обедини спортните клубове Под тепетата.

За тази цел ръководството на "студентите" е готово да предостави безплатни билети за футболистите на Ботев, Локомотив и Марица, както и за волейболистките на Марица.

"Мечтата ми е да видя залата ни пълна, затова призоваваме всички да ни подкрепят не само в предстоящия ни домакински мач срещу шампиона Лукойл Академик, но и в останалите ни срещи у дома", заяви президентът на Академик Бултекс 99 Васил Врачев.

"Готови сме да предоставим безплатни билети за състезателите на футболните клубове и волейболната Марица. Преди години всички пловдивски отбори бяха подкрепяни от футболни, баскетболни и волейболни фенове, нямаше Локо, Ботев, Академик, Марица."

"Защо да не възродим тази традиция?! В крайна сметка всички ние играем за Пловдив. Нека покажем, че пловдивската спортна публика е единна и знае как да подкрепя любимците си", каза още Васил Врачев.

Той предлага също така на мачовете на отборите в Пловдив да бъдат анонсирани останалите срещи на клубовете Под тепетата и да се приканват зрителите да подкрепят всички тимове.

"Готови сме да го направим за колегите ни, надяваме се на повече реклама и на нашите мачове", каза още президентът на пловдивските "студенти".