Тенчо Банев все още няма оферта от настоящия си тим ЛукОйл Академик за удължаване на договора му, разкри агентът на баскетболиста Йорго Патапатиу.

„Тенчо е много силен играч. Мисля, че вече е доказал класата си. Силен център, който и в Бейкьоз в Турция беше сред водещите борци под коша, значи той няма какво друго да доказва. Нямаме оферта за удължаване на договора му от ЛукОйл Академик, но той няма да има проблем да подпише в чужбина според мен. Няма да има никакъв проблем, освен ако ЛукОйл поискат да го оставят, но досега няма оферта. Ако не получим такава, ние сме длъжни да пуснем името му в европейските пазари”, коментира представителят на мениджърската агенция „Интерперформансис”.

Колкото до бъдещето на други двата играчи на „студентите” Димитър Ангелов и Веселин Веселинов, Йорго Патапатиу заяви пред Гонг:

„Искам да бъда много ясен. Ако ние знаехме, че нещата с Митко Ангелов ще се развият така, въобще нямаше да подписваме, нямаше да позволим нещата да се развият така и най-вероятно решението му да се върне нямаше да е същото. Има още една година договор и не е на пазара. Мисля, че той не заслужаваше такова отношение, защото с цялото ми уважение към Гошо Младенов, който ми е приятел и цялото ми уважение към Сашо Везенков и към клуба, с който работим добре, те сгрешиха с Митко Ангелов и той не заслужаваше такова отношение. Искам да отбележа, че той има още една година договор, който е валиден и всеки трябва да си спазва задълженията. За Веселинов, ние наистина очаквахме той да играе повече, но това все пак е решение на всеки треньор. Всеки треньор иска да побеждава и той си решава. Той също има още една година договор. Играчът има опция евентуално да прекъсне договора, но това ще е решение на играча. Ако реши да напусне, тогава ще бъде пуснат на пазара, но той има опция да прекъсне договора, не отборът.”