Македонският специалист Александър Тодоров бе представен официално като старши треньор на Динамо Букурещ. Това стана на специална пресконференция, която се проведе в румънската столица.

“За мен е голяма чест да бъда част от Динамо Букурещ, който е не само велик отбор, но и румънска марка в областта на спорта. Бих искал да благодаря на ръководството на клуба, че ми даде възможност да работя с този отбор. Това ще бъде първата ми година в Румъния, но не се смятам за начинаещ. Защото в последните години с отборите, които водех, играхме много мачове с румънски тимове - и официални, и приятелски. Освен това, дощато бях в Ботевград в последните три сезона, имах възможност да наблюдавам десетки срещи от румънското баскетболно първенство”, коментира Ацо Тодоров.

В плановете на румънския тим са няколко добри местни баскетболисти, както и двама играчи от България.

Самият Александър Тодоров уточни пред репортер на botevgrad.com, че това ще бъдат баскетболисти, които са играли под негово ръководство, докато е бил треньор в България. Конкретни имена не посочи, но намекна, че има намерение да разговаря с някои от миналогодишния отбор на Балкан.

Подготовката на Динамо ще започне на 10 август.

Утре Александър Тодоров заминава за Минесота, САЩ, където ще участва в баскетболен камп. Вече няколко години един от любимците на ботевградската публика преди един сезон - Ноа Далман, организира серия от летни кампове.

В тях освен Александър Тодоров ще вземат участие още Павел Маринов и Велислав Гълъбов, поканени лично от Ноа още миналата година.