Баскетболният Балкан вече е почти готов със селекцията за следващия сезон, като се оглежда за още едно ново попълнение - гард или крило. Старши треньорът Александър Тодоров събра играчи, чиито качества познава добре.

„Доволен съм, защото имаме почти 95% от отбора готов преди началото на подготовката, което е желание на всеки треньор. Първоначално исках отбор със само трима чужденци и останалите българи, но не успяхме да се договорим с всички българи, които искахме. Затова трябваше да вземем максималния брой чужденци- пет. Говорим за същия бюджет като финансови параметри. Трима американци, от които единия съм го тренирал и още двама чужденци. Така че по принцип взехме имена, които като селекцията вече ги познавах предварително”, коментира Ацо Тодоров пред Гонг.

„За българите мога да кажа, че Павел Маринов беше наше желание още от януари, когато говорих с Марин Докузовски, но тогава не се получиха нещата. Това беше първият играч, с който подписахме. Гълъбов също беше мое желание. Има огромен потенциал да напредне, така че това е горе-долу селекцията с новите игра”, каза още Тодоров.

„Вратите са отворени за още един състезател, пост гард или крило. Българин, защото вече имаме максималния брой чужденци. В следващите 10-15 дни трябва да го попълним това място”, допълни наставникът на Балкан и още веднъж обясни, че раздялата с ветерана Йордан Бозов е била изключително трудно решение, но той стои на 100% зад него.

За бъдещото участие в Балканската лига, Александър Тодоров сподели: „Имаме отбор със средна възраст от 22 години. При толкова млад отбор и предполагам най-младият в българското първенство, ми е ясно, че колкото повече мачове има, толкова повече това ще помага на отбора да израства. А като имаме предвид, че залата в Ботевград не е готова, всяка друга надпревара беше изключена като опция. Дано участват по-силни отбори от предишните години и мисля, че това ще ни помогне да израснем като отбор.”