Баскетболистът на Левски Аарън Харпър получи приза за Номер 1 сред колегите си в България за месец февруари в новата инициатива на Пресклуб България, осъществена съвместно със специализирания сайт bulgarianbasket.com. Американецът е сред най-качествените чужденци, участвали досега в нашето първенство. Лидер е в класацията на сайта за най-полезен състезател в Националната баскетболна лига с общ коефициент 19,8 в 32 мача с екипа на „сините” през този сезон.

„Благодаря за наградата. Благодаря на съотборниците ми и на треньора. Развълнуван съм от наградата, защото те е доказателство, че сериозната работа се отплаща. Това е стимул за мен. Купата е голяма цел. Всеки иска да е първи. Амбициите ни са за първото място”, сподели Аарън Харпър след като получи статуетката за първото място.

На въпрос дали би останал в Левски и следващия сезон баскетболистът отговори: „Точно сега съм концентриран върху сезона и се опитвам да направя най-доброто сега, а не мисля за бъдещето. Уважаваме всеки съперник, независимо дали е ЛукОйл или не. Обичам да играя баскетбол и това правя. Нямах идея какво да очаквам, когато дойдох, но сега смятам, че това е чудесен опит за мен. Не искам да гледам точкова далече.”

Американецът бе изненадан от питане, дали при евентуално получаване на български паспорт, би играл за националния ни състав: „Това е ново нещо за мен. За първи път чувам, но би било чудесно.”

Треньорът на „сините” Тити Папазов се изказа ласкаво за един от лидерите на своя тим този сезон и за пореден път изказа желанието си Харпър да продължи да носи екипа на Левски: „Още, когато подписахме с Харпър, бях убеден, че той ще е най-добрият играч в България. Радвам се, че успяваме да поддържаме едно високо ниво и заслугата е негова до голяма степен. Смятам, че сме го подчинили на това отборът да успява. Силно се надявам, че в оставащите 2-3 месеца той отново ще е на високо ниво. Удоволствие е да се работи с такъв играч. Като човек е изключително добронамерен. Вярвам, че той ще бъде част от Левски и в бъдеще, въпреки че е очевидно, че потенциалът му е над нивото на българския шампионат. Поздравявам и Даниела Петева за отличието. Радващо е, че българка печели. Дано женският ни баскетбол се върне там, където беше преди 20 години.”