Месец преди началото на новия сезон в мъжкото ни баскетболно първенство, напук на може би привидното затишие около грандовете, от изток долетяха сензационни новини. Националната лига може и все още да си няма официално ново ръководство, но вече си има трансферен хит.

Гигантът Прийст Лодърдейл се завърна в България и ще носи екипа на Черноморец. И това, ако не е гаранция за истинско шоу край морето. Привличането на Пи Ел в състава на бургазлии е безспорно най-гръмкият трансфер това лято. А едва ли някой би могъл да го надхвърли. Защото американският баскетболист с български паспорт си има популярност, реноме и интересно минало по родните баскетболни терени. Заклети фенове и отявлени критици.

Поне така беше преди. Преди Лодърдейл да напусне конфузно ЛукОйл Академик и страната ни. Преди да се впусне в азиатско или арабско предизвикателство. Не, че Пи Ел не поддържаше интереса ни жив през годините. Или най-вече сами го съхранихме подхващайки слухове за евентуалното му завръщане било то в ЦСКА или в националния тим.

Но пак – това беше преди. Сега Прийст Лодърдейл е по-скоро една голяма въпросителна. Вярно, че всичките му 222 сантиметра си изглеждат на мястото, но кой знае... може да има какво да ни предложи. Дали добре познатото старо реноме или нещо малко по-различно, предстои да разберем.

Сигурно изглежда само зрелището. А дори само това не е за пренебрегване в първенство като българското. Началото е на 16-ти октомври в зала „Универсиада”.