Два лева ще е входът за дербито в първия кръг на Националната баскетболна лига между Левски и ЛукОйл Академик. Ръководството на "сините" се съобрази с изискването на НБЛ за задължителен вход, но иска да поощри своите фенове да дойдат в залата и таксата ще е минимална. Двубоят е в събота от 18 часа в столичната зала "Универсиада".

Левски няма да има нови играчи за двубоя в ЛукОйл Академик. Снощи Георги Чековски отказа предложението на "сините" и ще продължи да играе в Македония. Разговорите с плеймейкъра Димитър Мираковски, който е познат у нас от престоя си в ЦСКА, пък бяха в съвсем начална фаза, но бяха прекратени. Така "сините" ще разчитат на наличните си баскетболисти.

"Съсредоточаваме се изцяло върху мачовете, които ни предстоят, защото имаме тежка програма", коментира треньорът Константин Папазов.

В столичната зала "Универсиада" приключи и ремонтът на офиса на клуба. На първия етаж е разположен домът на "сините". Той разполага с всичко необходимо за ползотворната работа на спортно-техническия щаб.