Шампионът на България по баскетбол при дамите – Дунав 8806 – ще измине 1600 километра, за около 30 часа, за да изиграе последния си мач от турнира Еврокъп. Русенки гостуват на Динамо в руския град Курск, в четвъртък, а тръгват за Русия още във вторник сутринта.

Тимът ще пресече първо границата с Румъния, след това тези между Румъния и Молдова, Молдова и Украйна, и Украйна и Русия, за да се добере до Курск.

„Знам, че ни чака тежко пътуване, това го бяхме планували. Смятам, че ще се справим. Пътят е тежък, но нямаме друг начин. В Курск няма летище, в Русе няма летище, билетът стана много скъп, и затова решихме да тръгнем с автобус. Ще пътуваме дълго, но тръгваме по-рано, надявам се да стигнем навреме, за да възстановим,“ сподели старши треньорът Георги Божков.

„Чакат ни 1600 километра. Повече ме притеснява, че трябва да минем няколко граници – българо-румънската, румънско-молдовската, молдовско-украинската, и украинско-руската. Така че общо взето, това повече ме притеснява, да нямаме дълги престои,“ добави наставникът.

Божков няма проблеми със сериозни контузии, и всичките му момичета ще тръгнат към Курск. „Играем мач без значение и за нас, и за Динамо. Трябва да се представим достойно, и най-важното е, че за тези млади момичета, за които това е първо участие в Еврокъп, всеки мач е много ценен като информация, изводи, и да извлекат максимума,“ каза за предстоящия двубой срещу настоящия шампион на Еврокъп Божков.

Струваше ли си огромната сума и тежките пътувания участието в евротурнирите? „Разбира се, че си струваше, ние искахме да участваме, и си бяхме направили сметките. Жребият просто бе лош, и ни изпрати на два от най-силните отбори в Еврокъп,“ завърши Георги Божков.

Дунав ще остане на трето място в група F, след като загуби три от четирите си мача дотук, и гостува на лидера Динамо Курск в последния.