Премия от 150000 лева ще получат националите по баскетбол, заради класирането си на Европейското първенство в Полша догодина. Сумата ще бъде изплатена на играчите до 30 октомври, обеща президентът на родната централа Михаил Михов на специална пресконференция.

Старши треньорът Пини Гершон пък бе премиран от ръководството на федерацията с 50 хиляди лева. Така Гершон, който дойде да работи без абсолютно всякакви финансови претенции за заплата, все пак ще получи награда за заслугите си начело на представителния ни тим това лято.

Мишо Михов разкри, че подготовката на мъжкия ни състав за европейските квалификации е струвала 574000 лева, а само за ползването на зала „Универсиада” са дадени 22000 лева.

Президентът на българската федерация по баскетбол обяви, че 100 родни запалянковци ще пътуват до Полша за Европейското първенство на разноски на централата. Феновете ще бъдат определяни чрез томбола на мачовете от Националната баскетболна лига и двубоите на националния ни тим до шампионата на Стария континент.

Михов обеща още, че всеки клуб и всеки треньор, който има заслуга в изграждането на състезателите от държавния ни отбор ще бъде премиран с 500 лева.