1/4 от билетите за финалите на Купа на България за жени в Монтана са разпродадени. Носителят на баскетболния трофея ще бъде определен след двубои на 12 и 13 февруари в зала Младост.
Новината обяви кметът на града-домакин Златко Живков на пресконференция преди турнира. „Монтана е единственият град, чиито баскетболен отбор без прекъсване участва в първенството в последните 25 години. Благодарен съм на БФБаскетбол, че повери този турнир на град Монтана. Това е най-голямото състезание в нашата история след домакинството на турнира „Иван Гълъбов” през 1991 година. Ще направим всичко необходимо, за да организираме турнир на най-високо ниво. Условията са на лице - пълна зала, хора, които обичат баскетбола и много равностойни отбори”, каза Живков.

„Благодарни сме на домакините за отличното отношение. Монтана е неизменно в баскетболния елит. Благодарни сме, че в последната година градът се превърна в център на подготовка на девическите национални отбори. След турнира за купата Монтана ще остане във фокуса като домакин на лагер на женския национален отбор, воден от Хосе Мария Бусета”, каза пък изпълнителният директор на БФБаскетбол Георги Глушков.

Кметът обеща сериозни мерки по отношение на сигурността. Живков допълни, че районът около зала Младост ще бъде отцепен и в двата дни на финалите от 13:00 до 20:00 часа.

„Даваме си сметка, че ще има сблъсък на почитателите на четири отбора. Имаме условията и сме осигурили всичко за поддържане на реда. Ще има сериозна охрана пред, във и по паркингите около залата”, каза още Живков.