Министър-председателят на Република България Бойко Борисов и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски връчиха днес чек на стойност 100 хил. лв. на баскетболен клуб Черноморец. Средствата са осигурени от „Пристанище Бургас“ ЕАД и са жизненоважни за съществуването на отбора.

Според разчетите на баскетболния клуб около 100 00 лева са нужни, за да бъде платено участието на мъжкия отбор в първенството на страната и за други текущи разходи.

След активната намеса на министър Ивайло Московски всички средствата са осигурени и най-титулуваният бургаски баскетболен отбор ще продължи да се състезава в елита.

„Държавата трябва да подпомага спорта винаги, когато има възможност, защото това е не само забавление, но и здраве за нашите деца“, каза министър Московски.

Черноморец се намираше в тежка финансова ситуация и бе поставено под въпрос неговото участие в Националната баскетболна лига. От клуба се обърнаха с молба за подкрепа към пристанище Бургас.

Средствата бяха осигурени благодарение на добрите резултати на порта. Приходите за първите седем месеца на годината са 25% над бизнес плана. След като положителният тренд се запази и през месец август, бе взето решение да се финансира отбора.