Александър Лухов от град Самоков грабна 500 лева от играта на българския букмейкър „Еврофутбол” – „Кош от центъра”. Това стана на 24.03.2009 г. по време на първата полуфинална среща от Балканската лига по баскетбол в град Самоков между отборите на Рилски Спортист (Самоков) и Мега Хипо Лизинг (Сърбия).

24-годишният почитател на баскетбола позна изхода от първото полувреме на срещата с предварително зададен хендикап от 3,5 точки за гостите. Той попълни преди началото на двубоя специално предоставения от „Еврофутбол” талон, с което получи право да участва в играта на българския букмейкър. Жребий определи петима зрители в зала „Арена Самоков”, които имаха шанса да спечелят 10000 лева при кош от центъра на игрището. Единствено Александър Лухов успя да реализира попадение от линията за наказателен удар и така заслужи 500 лева от „Еврофутбол”. Неговата стрелба за петцифрената премия обаче бе неточна.

Мажоретките от Fiore dance раздадоха на публиката специални фенски атрибути - тромби, тъпани и пляскащи ръчички, които успяха да надъхат момчетата от Рилски спортист за минималната им победа срещу Мега Хипо Лизинг с 83:81.

10000 лева от играта „Кош от центъра” очакват зрителите на финалния сблъсък от Балканската лига по баскетбол между Рилски спортист и Ферспед Работнички от 18:00 часа в зала „Арена Самоков”. Участниците в нея трябва да познаят изхода от втората четвърт на двубоя за трофея с хендикап от 2,5 точки за македонците. Останалите условия за игра са същите.