На 16 ноември от 9.00 часа в зала "Триадица" ще се проведе Общо отчетно-изборно събрание на БФБаскетбол.

Дневният ред на заседанието е:

1. Отчет на президента и Управителния съвет на БФБаскетбол;

2 Отчет на Контролния съвет на БФБаскетбол;

3. Приемане на Годишен финансов отчет на БФБаскетбол за 2020 г.

4. Избор на президент на БФБаскетбол;

5. Избор на Управителен съвет, Контролен съвет и Арбитражна комисия на БФБаскетбол.

6. Утвърждаване на проект за бюджет на БФ Баскетбол за 2022 г.

7. Други.

При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 10.00 часа, на същото място и при същия дневен ред.

Присъствието на медии на Общото събрание е разрешено при спазването на всички антиепидемични мерки и представен "зелен сертификат" за ваксинация и/или негативен тест за Ковид-19 според наредбите от Министерство на здравеопазването.

На 17 ноември (сряда) БФБаскетбол ще организира пресконференция с участието на президента на федерацията от 12.00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

За Общото събрание БФБаскетбол изготви два нови стратегически документа, които да бъдат представени и обсъдени с делегатите от клубовете. Представена бе нова маркетингова стратегия и проект на правила за управление на качеството на академиите за подрастващи баскетболисти.

Проектът за младите играчи е разработен от "Спортс мениджмънт България" ЕООД като част от договора на компанията с БФБ от началото на миналата година за изпълнение на Националната програма за развитие на българския баскетбол в периода 2020-2023 година. Правилата дават насоки относно подобряването на качеството на работа с млади баскетболисти. Предстои документът да бъде подложен на широко обсъждане, докато федерацията работи по разработването на система от стимули, които по адекватен начин да мотивират клубовете да използват този инструмент за развитието на българския баскетбол.