Ямболският бизнесмен Валентин Ревански е новият президент на БК Ямбол.

На проведеното Общо събрание на клуба той бе избран с пълно единодушие, като замени на този пост Добрин Кючуков, информира официалният сайт на клуба.

Делегатите на събранието благодариха на отказалия се от поста, който с енергичните си действия след ерата Овергаз буквално спаси баскетбола в града.

Новият президент е познат на ямболската общественост. Самият той бивш баскетболист сега е един от най-елитните хора в ямболския бизнес. Собственик е на телевизия Диана кабел, предаваща всичките мачове на отбора. Също така на млечно-преработвателната фирма „Сакарела”, тополовградската кариера за добив на мрамор и гранит, на интернет фирмата „Оптинет” и хотелски комплекс „Боровец”.

Новият президент предложи още шест човека, с които да работи в управителния съвет на клуба. Това са бизнесмените Видьо Видев, управител на „Видона” и „Екобулпак”, основен спомоществовател и до сега на ямболския баскетбол. Кольо Колев – собственик на голямата строителна фирма „Диана комерс” и Михаил Шефкенов – собственик на земеделска къща „Аграрика ". В Управителния съвет попаднаха още ямболският общественик Христо Христов, който дълги години е ангажиран в управлението на ямболския баскетбол. Христо Добрев – създател на уебсайта yambolbasketball.com и техническият директор на БК Ямбол – Димитър Русев. Първата задача, която новоизбраният УС си постави, е да направи всичко възможно финалният турнир за Купа „България-Леденика” да се проведе в Ямбол.