Във връзка със засиления медиен интерес към изявленията на Пини Гершон г-н Михаил Михов, президент на БФ Баскетбол, заяви пред официалния сайт на централата:

„Две години работихме много добре с г-н Пини Гершон. Това бе и причината да настоявам той да продължи работата си с нашия национален отбор. Пини поиска да бъде начело на екипа и да посочи човек, който ще се занимава пряко с подготовката на тима. Приехме това условие. Той предложи Шарон Друкер. Той е част от екипа на Пини в Макаби Тел Авив. Доказан специалист, добре познато име в европейския баскетбол. Съгласихме се, но Шарон Друкер в последствие отказа по свои причини.”

И още от коментара на Михаил Михов: „Следващото име, което Пини ни предложи, бе на Одед Каташ - много добър баскетболист в миналото, но недоказал се все още като треньор. Това предложение нарушаваше рамката, за която се бяхме договорили, а тя бе, че само утвърдено професионално треньорско име може да поеме нашия национален отбор. Одед Каташ засега не е такова. Казах на Пини, че българският национален отбор не е място за експерименти и хора, които да се учат върху него. Убеден съм, че тази позиция е правилна и защитава интересите на българския баскетбол. При последната ни среща го помолих той да поеме ръководството на тима. Пини Гершон взе друго решение и аз уважавам правото му на избор. След 9 дни ще знаем съперниците си в групата за квалификация за европейско първенство. Работата с националите ще започне през февруари, а същинската - от юни нататък. Така че имаме време за реакция. Имаме и алтернативни варианти за ръководство на тима. При всички случаи - отборът ни ще е по-мъдър, благодарение на дейността на Пини Гершон, което не бива да се забравя.”