Баскетболният Балкан Ботевград победи кипърския Аполон Лимасол с 99:78 в контролна среща. „Доволен съм от добрата игра на момчетата в защита. В нападение допускаме още грешки, които трябва да изчистим, но се надявам, че до първия мач ще стане. В защита се стараха всички, особено младите. Четвъртата част я изиграхме с тях и не стопиха Лимасол разликата. Общо взето съм доволен от подготовката до момента. Чакаме сега да стане работната виза на центъра Марко Янюшевич и се надявам, че до другата седмица ще имаме положителен резултат и за него”, сподели за Гонг старши треньорът на Балкан Петър Клечков.

„Това са състезателите, с които ще работим. Дали сме си цел да сме в четворката. Може да сме пети, но ще се борим за четворката. В Ботевград всички срещи ще са тежки за съперниците. Имаме шанс, трябва и доза късмет. Левски и Лукойл правят добра селекция, но ще им бъде тежко в Ботевград. Не се знае. Искам младите да разберат, че не са резерви в отбора, а винаги ще имат шанс и в основния състав. Искам да усетят самата игра и ще им даваме шанс да се развиват”, коментира още Клечков.

Колкото до работата си с настоящия наставник на Лукойл Академик Георги Младенов преди време отново в Балкан, Петър Клечков каза: „Имам прекрасни взаимоотношения с Георги, много добре работихме. Втората година играхме финал с Лукойл. Защо и тази година да не успеем. Когато човек се труди, мисля, че може да се гони такъв успех. Според мен шампионатът ще е по-равностоен тази година. Знаете, че Лукойл не са с предишния бюджет. Дори Бургас имат външни играчи, които не са слаби и смятам, че ще има повече равностойно отбори. Никой не е непобедим. Ако отборите в България пускат повече български играчи, това ще доведе и до развитие на националния тим.”

Клечков е тандем с Младенов и начело на националния ни тим по баскетбол до 18 години, който игра на Европейското първенство в Мец, Франция през лятото. „Разбира се, че имаме перспективни играчи. Казвам ви едно има – Емил Бинев, който игра в юношеския Мач на звездите на Европейското за мъже в Полша. Станимир Маринов стана реализатор на нашето първенство при юношите. Също така Планимир Дафинов е с много добри перспективи за в бъдеще. Въпросът е да се работи правилно и да им се дава шанс”, отсече Петър Клечков.