Изключително драматичен мач сътвориха отборите на Китай и Египет, които са в групата на България на Световното първенство по волейбол. В него китайците се виждаха победители, но това стана след доста усилия, нерви, а и токов удар. 

Азиатците надделяха с 3:1, като след половинчасовата пауза за отстраняване на повредата в електрическата инсталация след втория гейм, те бяха напълно различен отбор. И все пак победиха след 25:20, 25:20, 23:25 и 33:31. 

Първите два гейма в този двубой не предвещаваха драматичната му развръзка. В тях волейболистите от най-многолюдната страна в света диктуваха събитията и поддържаха преднина, която им позволи да поведат с 2:0 след две почти идентични части с еднакъв резултат. 

Но тогава дойде токовият удар в залата в Гданск. Той прекъсна двубоя за повече от половин час, което даде време за допълнителни наставления в състава на Египет и за пренастройване на тактиката. 

И това изглеждаше, че няма да им помогне, след като китайците поведоха с 19:13 в третата част. Но необясним срив в играта им позволи на африканците не само да наваксат изоставането, а в крайна сметка да запишат частта на своята сметка след невероятни финални минути и резултат 25:23. 

Драматичната развръзка обаче беше оставена за финал. В четвъртия гейм на няколко пъти египтяните имаха шанса да доведат нещата до тайбрек, но китайците с пословична упоритост и силна игра в защита се справиха и победиха в мача след 33:31. 

Така те взеха пълни три точки от този двубой и се изравниха с лидерите България и Русия, които също взеха победи в първите си двубои, съответно над Мексико и Канада.