Светът е притихнал в очакване на новия си волейболен крал. Тази вечер, точно в 21.25 часа българско време, ще започне големият финал на волейболния Мондиал, който в последните седмици, вълнуваше, очароваше, а понякога оставяше горчив привкус.

Бразилия и домакинът Полша ще се срещнат в преследване на своите мечти.

Кариоките поначало бяха сочени за един от фаворитите. Те са световни шампиони в последните три форума /2002-а, 2006-а и 2010-а година/, а сега имат възможността да затвърдят в още по-голяма степен доминацията си.

Съставът на Полша същевременно е сочен за една от най-стабилните селекции на Стария континент, а целта пред домакините на шампионата бе начертана още преди неговия старт. Поляците ясно заявиха, че ще се борят за финала, а и за триумф пред домашна публика.

За да стигне до решителния мач, „селесао“ мина трудно през Франция, след 3:2 гейма, а Полша се наложи с 3:1 гейма над Германия.

Веднага след като се класираха за решителния двубой, поляците засвидетелстваха уважение към своя опонент, като признаха безспорните му достойнства, но обявиха уверено, че не се страхуват.

Големият мач в световния волейбол е тази вечер от 21.25 часа, като може да бъде проследен с картина в сайта Gong.bg и в ефира на Нова спорт.