Феновете в Полша вече очакват с нетърпение старта на Световното първенство по волейбол за мъже. Шампионатът стартира на 30-и август и ще продължи до 21-и септември.

Първенството може да влезе в историята по няколко причини, а една от тях е, че рекордните 62 хиляди зрители се очаква да наблюдават мача на откриването между Полша и Сърбия. Билетите за изключителното събитие бяха продадени само за 100 минути – първият сигнал за невероятния интерес и ентусиазъм, който цари в Полша.

„Ще видите ниво на отдаденост, което не е виждано досега. Бихме искали да пренесем волейбола в една нова ера с мисълта за Рио де Жанейро и Игрите, които предстоят през 2016-а година“, сподели президентът на ФИВБ Ари да Силва Граса.

Световното първенство може да предложи още много впечатляващи постижения. Бразилия може да направи това, което никой друг не е правил – никой отбор не е печелил четири титли по ред. За последно световната титла отиде в различна държава през 1998-а година, когато триумфира Италия. От тогава бразилците спечелиха титлите през 2002, 2006 и 2010-а година.

„Надявам се, че ще продължим да печелим“, заяви селекционерът на Бразилия Бернардо Резенде. Първият съперника на бразилците е Германия, а двубоят е на 1-и септември.