Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров сподели искреното си мнение след двубоя с Германия на Световното първенство по волейбол. Нашите момчета загубиха с 1:3 и отпаднаха от шампионата. 

Ето и какво сподели Салпаров пред пратеника на Нова Телевизия Антон Манолов веднага след двубоя:

"Не съм аз човекът, който трябва каже какви са причините за отпадането, треньорският щаб трябва да го направи. Това беше последният ни шанс за последната шестица, но не го използвахме и отпадаме." 

"Германците ни надиграха категорично, но ние имахме възможността да се върнем в мача. Имахме шансове да направим петгеймов мач и да се борим, но за съжаление отново в четвъртия гейм имахме проблеми и ни надиграха." 

"Трябва да останем като отбор, защото Световното не е свършило. Манталитетът ни показва, че когато загубим такива мачове, губм интерес. Трябва да изиграем обаче последните си два мача за България и имаме шансове да влезем поне в Топ 8." 

"Със сигурност цяла България искаше да ни види с медал, но на това Световното няма да се случи. И ние го искахме, но няма как. С оглед на показаното е закономерно класиране. Загубихме шансове в групата, защото загубихме две точки от Канада и две от Русия. Ако имахме тези четири точки, този мач нямаше да ни тежи и ако биехме Финландия и Куба, влизахме в Топ 6." 

"Бяхме готови за това първенство, но има момчета, които за първи път играят титуляри. Не можеш да искаш от резерви досега, които да влязат и да ти извадят мачовете. Скримов и Пенчев ги отличавам, те са бъдещето на България на този пост. Нека отборът да се вдигне и да спечелим тези два мача, които ни остават." 

"Другите държави имат страхотна организация, пари и неща, които нямаме. Ние пък раждаме таланти във волейбола и ще продължи така. Въпросът е, че всички отиват нагоре, а ние стоим на едно място и даже се спускаме надолу." 

"Но волейбол в България ще има и след този отбор, при това на високо ниво. Но ни тежи, че в решаващите моменти не можем да си решим мачовете. Говоря за последните три години, когато след 20-а точка куцаме. Това са факти, които трябва да отчетем."

"Липсват лидери, няма какво да се коментира. Много са възможностите да отидем нагоре, но винаги това ни е спирало. Но състезателите ще имат нужния опит след 2-3 години, а към тях прибавяме и Цецо Соколов. След някоя друга година ще имат самочувствие, трябва да се изтърпи. Това се гради с години, с характер, с опит", сподели Салпаров.