Волейболистите на Русия показаха защо са смятани за един от основните фаворити на Световното първенство. Те демонстрираха самочувствие и разбиха един от аутсайдерите в нашата група на Мондиала Египет с 3:0. 

В отделните части "Сборная" надделя с 25:22, 25:15 и 25:15 и уверено се връща на върха в нашия поток. Временно там се беше настанил съставът на Китай, който по-рано днес надделя с 3:1 над абсолютния аутсайдер Мексико. 

Единствените затруднения за руснаците бяха само в първата част. В нея резултатът вървеше точка за точка до 20:20. Тогава обаче прословутата блокада на европейския тим заработи на пълни обороти и в крайна сметка частта беше взета с 25:22. 

След това съпротивителните сили на "фараоните" приключиха и те бяха просто спаринг-партньор на далеч по-силния опонент. Следващите две части минаха безпроблемно на сметката на Русия, а резултатът в тях беше идентичен - 25:15. 

Дмитрий Илиник и Николай Павлов бяха най-резултатни за победителите със съответно 13 и 11 точки. Николай Апаликов и Дмитрий Мусерски пък бяха истински стени на блокада и записаха съответно 4 и 3 успешни опита на този елемент и донесоха успеха на тима си. 

Така Русия е с 6 точки на върха в нашата група, докато Египет продължава да не е спечелил нищо и е на дъното заедно с абсолютния аутсайдер Мексико. Двата тима са само с по един спечелен гейм.