Полските волейболни фенове имат нов герой и той се казва Пламен Константинов. Гибона, който е известен в Полша от периода си като играч на местния Ястрежебски Вигел, за няколко часа доби неочаквана популярност в страната домакин на Световното първенство, а причината е негова любопитна постъпка.

Гибона отказа да даде интервю на телевизията Polsat Sport, която държи правата за излъчване на Мондиала. Отказът на Константинов бе в знак на протест спрямо решението на телевизията да направи мачовете кодирани за поляците, които могат да ги наблюдават единствено срещу допълнително заплащане.

Решението предизвика вълна от недоволство в Полша, а към него се присъедини и българският специалист. „Ако се взимат пари от хора за възможността да гледат мачовете, тогава аз няма да ви рекламирам безплатно“, заяви Константинов, отказвайки да даде интервю от лагера на България в Гданск.

Реакцията на Гибона доведе до мигновен отзвук в полските медии, а фенове на волейбола от страната използват форуми и социални медии, за да благодарят на българина за оказаната подкрепа.