Блокировачът от националния отбор на Русия Дмитрий Мусерский сподели, че все още не е наясно кога е сблъсъкът на тима му с България.

В действителност, три преди началото на Световното първенство по волейбол в Полша, състезателят на Сборная разкри, че не знае каква точно е програмата на състава за Група C. В този поток е и отборът, воден от Пламен Константинов.

„Предстоят ни мачове с Канада, Мексико, Египет, Китай и България. Дори не съм сигурен в какъв ред ще срещнем тези отбори. Важното е да не си поднесем сами неприятен сюрприз. Затова се налага във всеки мач да излизаме в пълна концентрация и да не мислим на кое място се намира в ранглистата нашият съперник. Това е световно първенство, всичко може да се случи“, сподели брокировачът на Русия.

„Не трябва да се концентрираме само към бразилците. Сега списъкът от претенденти за титлата и медалите са много повече. Смятам, че всички тимове са от топ ниво и самите домакини ще изглеждат много добре“, коментира още волейболистът от националния тим на Русия.

„Във волейбола световните първенства са на четири години, затова всички се готвят много сериозно за това събитие, като за последната битка“, каза още Мусерский.

Шампионатът на планетата ще се проведе в Полша от 30 август до 21 септември.