Волейболният национал на България Теодор Салпаров коментира представянето на „трикольорите“ на приятелския турнир „Вагнер“ в Полша, като обяви, че националите ни са предусетили вкуса на Мондиала на това състезание. Това Салпаров направи при прибирането на състава от Полша, като не пропусна да се поинтересува как е завършил първият плейоф на Лудогорец срещу Стяуа за Шампионската лига.

„Мисля, че играем на високо ниво. Има какво да се желае. Големите отбори не прощават елементарните грешки. Срещу Франция и Бразилия, пак ще видим какво ни е нивото. С Китай ни липсваше мотивацията, която имахме срещу Полша и Русия. Изненада ме ръстът на Китай. Това не е характерно за тях“, започна Салпаров, след като тимът ни финишира трети.

„Организацията на турнира „Вагнер“ бе доста добра. Полша е номер 1 в нашия спорт. Непрекъснато се говори за Световното. Определено тези мачове ни помагат за формата ни. Щастлив съм, че съумяхме да уредим такива контроли срещу именити съперници. Надявам се във времето, което ни остава да се подготвим още по-добре. Заслугата е най-вече на треньора“, каза още опитният волейболист.

За финал Салпаров се поинтересува как е завършил мачът на Лудогорец срещу Стяуа, но за жалост журналистите не можаха да го зарадват с положителни новини.