Селекционерът на България Пламен Константинов обяви пред Гонг, че въпреки загубата от Русия отборът ни се чувства удовлетворен от играта си и спектакъла, който сътвори срещу актуалния олимпийски шампион.

На път за Катовице, където ще играем следващите два мача от втората фаза на шампионата срещу Бразилия и Германия, треньорът даде обширно интервю за Гонг във връзка с предстоящите важни сблъсъци на България по пътя към финалната шестица.

„Най- голямото предизвикателство пред отбора сега е да задържим ритъма на игра от срещата с Русия. Това е една наша типична черта- имаме моментни изблици, в които разкриваме почти 100% от потенциала си , но подхождаме понякога към средни или слаби противници по различен начин и това според мен е най- големия проблем пред тима. Това не е типично само за волейболния отбор, а е българска черта, с която трябва да се справим. Трябва да се справим с това предизвикателство и да покажем нещо различно.”- коментира Константинов за Гонг.

Треньорът заяви, че Виктор Йосифов е настанен в най- добрата клиника във Варшава и още днес ще бъде опериран от най- признатия спортен травматолог в Полша. Ще бъде поставен винт на залавното място със сухожилието, тъй като се е отчупила част от костта в крака.

Селекционерът на България не обвини съдиите за загубата от България, но има претенции към втория съдия, които интерпретира странно видео- повторенията.

„Срещу всеки противник ще излизаме на максимум във втората фаза. Ще се опитаме да откраднем нещо от Бразилия, мачът с Германия може да реши много. Ще се опитаме да наваксаме пропуснатото от първата фаза. Ще имаме повече яснота след първите два мача срещу Бразилия и Германия в Катовице, за да разясним тактически ситуацията за следващите две срещи във Вроцлав.”- обяви още треньорът на България.

Пламен Константинов не скри пред Гонг приятното усещане от любовта към него на полските фенове, които още помнят изявите му на полето докато играеше в местната лига.

„В Полша волейболът е национален спорт. Мога категорично да го кажа.”-завърши треньорът.