Един от най-големите сайтове, отразяващи случващото в световния волейбол, обърна внимание на българския национален тим или по-скоро на бившия селекционер на отбора ни Камило Плачи.

Статията е озаглавена „Когато бившият ти треньор е най-големият ти фен“, а това е достатъчно красноречиво за любовта, която италианският специалист продължава да изпитва към вече бившите си състезатели.

Камило Плачи бе освободен от поста след провала на тима ни в Световната лига, но наставникът продължава да милее за отбора, който в момента се състезава на Световното първенство в Полша.

„Италианският треньор показа, че е с България, въпреки че не е вече част от отбора. аide българските лъвове, написа Плачи на своята страница във Фейсбук, като прикачи и снимка“, се казва още в информацията на сайта.

Фотосът е на лъв, който е оцветен в бяло, зелено и червено.

Първият коментар под снимката гласи „Ти си велик човек, Камило“.

В навечерието на Световното първенство в Полша, бившият селекционер на България дори обяви публично, че ще подкрепя нашия отбор на шампионата.

"Започва световното по волейбол и бих искал да отправя своите поздрави към Пламен Константинов и целия щаб. Успешна работа! Пожелавам много успехи и на момчетата от националния отбор. Моето сърце ще бие за България. Прегръщам ви всички! От Камило", написа Плачи. 

По-късно днес, от 14.00 часа, България излиза срещу Египет в четвъртия си мач от предварителната Група С. Двубоят ще се предава на живо с картина в сайта Gong.bg и по Нова телевизия.