Националният отбор по волейбол за девойки до 19 години заминава на 25 август (четвъртък) за участие в Европейското първенство 2017 в Унгария и Словакия. Момичетата, водени от селеционера Димо Тонев правят последни проверки на игровото си състояние, като играят тренировъчни контроли с женския ни представителен отбор в последните три дни. Тази вечер селекционерът ще определи и 12-те, които ще отпътуват за шампионата на Стария континент. Димо Тонев е оптимист за представянето на момичетата.

Пред официалния сайт на БФВолейбол volleyball.bg преди отпътуване на тима за Словакия Димо Тонев сподели:

„Със сигурност има още много какво да се желае преди Европейското първенство. Момичетата са здрави, това е важното. Има дребни физически проблеми, но това е нормално“.

„Работим усилено за коригиране на последни дейтайли. С три тренировъчни контроли срещу женския национален отбор на България през последните дни искаме да добием добър игровми ритъм преди старта на Европейското първенство и да влезем успешно в него. Сега все още съставът е разширен, петнадесет състезателки, след последната контрола тази вечер ще определя състава“, коментира още Димо Тонев и продължи:

„По вревме на подготовката имаше добри и не толкова добри моменти. Играхме контроли срещу класния отбор на Италия, който е световен шампион. Направихме много силни мачове. След това последва Балканиадата, на която станахме шести. Този период  обаче на балканската надпревара се яви междиден за нас и не успяхме да се представим толкова добре. Но пък ни послужи като добър урок. Видяхме къде са грешките ни и къде са слабите ни страни, за да работим върху тях“.

„Знаем добре съперниците ни, подготвени сме с предварителна иннформация за тях. Всичките ни усилия са насочени да се представим добре на еврошампионата. Започваме срещу Франция, един не лош отбор. Гледахме доста техни мачове, заем с какво разполага. Но не искам да конкретизирам за противниците, искам моя отбор да играе. Да има увереност и да даде най-доброто от себбе си.  Да покажат момичетата в Словакия, това, което правят на тренировки. Ако това стане ще бъда удовлетворен“, завърши Димо Тонев.