Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов обяви желанието си да продължи да ръководи отбора. Той беше начело на "лъвовете" по време на Световното първенство в Полша, но там момчетата ни се представиха под очакванията. 

Константинов замени на поста Камило Плачи. Италианецът беше начело по време на двубоите от Световната лига, но там също резултатите не бяха задоволителни и се стигна до раздяла. 

"Моето желание е да продължа. Отборът не показа пълния си потенциал на Световното, а треньорският щаб пък не успя да извърши промените, които бяха предварително запланувани", сподели мотивите си Константинов пред ТВ7. 

В близките дни ще има заседание на Управителния съвет на волейболната федерация, на който ще стане ясно дали бившият капитан на националите ще продължи да е селекционер, както и дали треньорът на жените Владимир Кузюткин ще запази поста си. 

"Оптимист съм, че в един по-дълъг цикъл отборът ще разкрие възможностите си. Но първо Управителният съвет трябва да реши дали да ми се гласува доверие", сподели още Константинов. 

Ако получи възможност да води отбора поне до Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г., настоящият селекционер на България няма да напуска клуба си. Той води руския Губерния Нижни Новгород.