Първият в историята домакински мач на български отбор в женската Шампионска лига ще се играе в Пловдив днес.

Волейболните шампионки на България от Марица ще направят дебютират пред своя публика в турнира, като ще изиграят и първи мач в новата зала Колодрума в Пловдив.

Залата бе открита преди около година, но направи своя официален волейболен дебют миналия месец с Европейското първенство за мъже до 20 години.

Днес от 18:00 часа Марица посреща шампионките на Косово от Дрита (Гниляне) в мач-реванш между двата тима от първия кръг на най-престижния европейски клубен турнир.

След като пловдивчанки спечелиха убедително с 3:0 първия мач като гости, се очаква реваншът да се превърне в един истински празник на волейбола в Пловдив и да пристигнат любители на спорта от цялата страна, за да станат част от него.

За тези, които няма да имат възможността да се насладят на този исторически момент на място в зала Колодрума, срещата ще бъде излъчена пряко по международната спортна интернет телевизия LAOLA1.tv.

Официалният сайт на ЦЕВ пък ще следи развоя на резултата на живо тук.

Първи съдия на мача ще бъде Мари-Катрин Буланже от Белгия, а втори - унгарецът Ева Тибор. Делегат на европейската волейболна конфедерация ЦЕВ ще е холандката Рийт Оумс.