Мъжкият отбор на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) загуби от Локомотив (Новосибирск) с 1:3 (20:25, 27:25, 16:25, 20:25) в първи си домакински мач от предварителна група В на Шампионската лига, който се игра в Арена Самоков.

Така руснаците стартираха с очакван успех в груповата фаза, като взеха 3 точки от гостуването си. Въпреки негативният резултат, за Марек остана удовлетворението, че успя да вземе гейм на руския гранд и показа едно по-различно лице от двубоите до сега в родния шампионат, а младите играчи записаха добри изяви срещу именития съперник, пише bgvolleyball.com.

Волейболистите от Дупница стартираха неуверено в мача, което си оказа влияние в първия гейм. Много непредизвикани грешки дадоха предимство на руснаците, които поведоха с голяма разлика и затвориха безпрепятствено гейма в своя полза.

Във втората част родните представители показаха, че могат и да бъдат равностоен отбор, като направиха страхотен прелом. Нашите изоставаха с 6 точки – 15:21, но направиха невероятен обрат за да преклонят съперника. В герой на тази част се превърна рожденикът Станислав Величков, който след равенството 22:22 бе с основен принос за успешните изяви на своите съотборници и спечелването на гейма, което доведе до изравняване на резултата 1:1.

За съжаление в третата част дупничани не успяха да запазят този устрем и да направят нещо повече. След като водеха с 8:6 в първото техническо прекъсване, те отново допуснаха слабости в играта си, като руснаците обърнаха развоя и направиха разлика след точкова серия, като поведоха с 16:11. Разликата бе достатъчна, като гостите затвориха гейма, оставяйки нашите само на 16 точки.

В четвъртата част дупничани отново се бориха, като даваха отпор на съперника до равенството 14:14. В последствие руснаците отново наложиха волята си и затвориха мача с победа и само един загубен гейм.

С най-голям актив за Марек бе Георги Елчинов, който отбеляза 18 точки. Ангел Велков пък завърши със 7 точки в мача.