Сръбският национален отбор по волейбол се е разминал на косъм от терора на летище „Ататюрк“ в Истанбул във вторник вечер, съобщават сръбските медии.

По времето на атентата мъжкият състав на Сърбия е бил в самолета, с който е летял от Белград за Истанбул на път за Техеран, където отборът има мачове от Световната лига по волейбол. Самолетът все пак е кацнал на „Ататюрк“, а заради терористичната атака тимът е пренощувал на летището и днес се очаква да продължи пътя си към Иран.

„Целият национален отбор е добре. Останахме в самолета докато ситуацията не се изясни. Кога ще пътуваме за Техеран, засега не знаем“, сподели мениджърът на отбора Ласло Лукач.

Сърбите трябвало да пътуват в понеделник вечер от Белград, но заради лошо време полетът бил отложен.

По последни данни 36 души са убити при снощната терористична атака на летището в Истанбул. Близо 150 са ранените, съобщава Nova.bg.

Трима мъже откриха огън по хората на летището, след което се самовзривиха. Властите обвиняват терористите от ИДИЛ. Досега никой не е поел отговорност за атентата. За няколко часа всички полети бяха спрени, а терминалите на летище „Ататюрк“ - евакуирани.

Към момента няма данни за пострадали български граждани.

Според турските власти, въпреки че е атакуван терминала за международни полети, повечето жертви са турски граждани.

източник: БГНЕС