Соченият за един от най-добрите африкански волейболисти в момента, пристигна късно снощи в Дупница, пише сайтът zadupnitsa.com. 

20-годишният национал на Уганда Окелло Дауди ще направи първа тренировка с "Марек Юнион-Ивкони" тази вечер от 18 часа. 

2-метровият диагонал ще изкара няколко дни пробен период преди треньорският щаб да прецени дали да му предложи договор. 

"Разпитвахме за него и получихме хубави отзиви. Имаме и негови записи от мачове, но най-важното е да го видиме на място. Все пак преките впечатления са по-важни. Има качества, но ще трябва да преценим дали с още сериозна работа може да достигне високо ниво. В крайна сметка за нас е важно да видиме, че има потенциал, който да се развие, а не просто да правим някакви трансфери. Политиката на клуба е да произвежда качествени състезатели за големите отбори", коментира мениджърът на "Марек Юнион-Ивкони" Людмил Найденов.

За последно, Дауди е играл в шампиона на Руанда, като според мненията на националните треньори на Уганда, Руанда и Конго, публикувани в тамощшните медии в момента е най-качествения играч в региона. 

"За първи път съм в Европа и ми е интересно. Надявам се да оставя добри впечатления и да продължа кариерата си в България. Когато разбрах за интересът към мен, се поинтересувах за отбора в интернет и разбрах, че е най-добрия отбор в България, който работи не с готови играчи, а развива такива, което ми трябва на мен, ако искам да се развивам", коментира Дауди. "Видях какви са условията за играчите, а има и много хубава зала, така че всичко е на професионално ниво и от тук насетне от мен зависи. Начинът да успееш е с добро образование или спорт", допълни Дауди. 

Той учи висше образование в университета в Кемпала.