Марица Пловдив продължава перфектната си серия от началото на сезона в женската Национална волейболна лига с трета поредна чиста победа. Този път момичетата на Иван Петков се справиха с ЦСКА като гости в три гейма. 

След 79 минути игра в зала "Васил Симов" в София, "жълтите" надиграха своите домакини с категоричното 3:0 (25:22, 26:24, 25:21) в среща от третия кръг от шампионата при дамите.

В първата част пловдивчанки си помогнаха с 4 аса да поддържат водачеството и да я спечелят с 25:22.  Вторият гейм започна по-добре за софиянки и те поведоха с 8:4 на първото техническо прекъсване.  

Марица обаче се вдигна на щурм и със серия от точки изравни за 9:9.  Геймът продължи равностойно до края, когато вицешампионките показаха повече характер и затвориха частта в своя полза при 26:24.  

Гостенките показаха и отлична игра на блокада, която продължи и през третия гейм.  Само голямото количество непредизвикани грешки попречи на Марица да постигне по-убедителен резултат в тази част, но те все пак триумфираха като краен победител след 25:21.

Топреализатор на мача стана Ралина Дошкова с 16 точки за ЦСКА.  Най-резултатна за победителките бе младата Вангелия Рачковска, която зае мястото на капитанката Ана Радичева в основната седморка на Иван Петков за този двубой. 

Тя завърши с 13 точки в актива си.  Таня Събкова и Силвана Чаушева добавиха по 11 точки, а Мария Данчева впечатли с 6 точкови блокади срещу бившите си съотборнички за успеха на пловдивчанки.

Във временното класиране Марица е на второ място с пълен актив от 9 точки и 9:0 гейма, какъвто имат и шампионките от Левски, но с по-добро точково съотношение.  ЦСКА е на трета позиция с 4 точки.  За следващия си мач "жълтите" посрещат Славия-СУ в зала Пловдивски универститет на 8 ноември от 17:00.