Две от най-добрите ни волейболистки ще прекратят кариерата си в националния отбор след финалите на турнира Гран при във Варна (18-19 юни). Либеро №1 в последните години Мария Филипова и капитанът на тима Ева Янева, които са солидният гръб на сегашния ни състав, планират да изиграят последните си срещи край морето.

„Аз им благодаря, че се съгласиха да помогнат за Гран при – заяви треньорът на националките Иван Сеферинов. – Те отново се показаха като истински професионалистки и са в тима по моя молба. През годините досега са дали много на националния отбор и въпреки, че се отказват, аз ги посъветвах да не казват „никога” за евентуално връщане отново да помагат.”

Мария и Ева няма да играят на европейската квалификация в Румъния през септември, по-дълга почивка преди тези мачове ще получи и друга от основните състезателки – Емилия Николова. Диагоналът обаче ще е на линия за Румъния.

За завръщането в националния тим на доскорошни титулярки, които липсват най-вече заради здравословни проблеми, Сеферинов каза: „Вратите са отворени за всеки, който има желание и е в състояние да играе. Ние обаче вървим по пътя на подмладяването и ще се дава шанс на други момичета да заслужат мястото си в отбора.”