„Специално аз искам по-бързо да забравя изминалата година“, сподели вицепрезидентът на българската федерация по волейбол Любо Ганев.

„Българският волейбол беше вдигнал доста високо летвата в последните години. Когато мъжкият тим не попадне в призовата четворка, всички го считат за провал, но това не е, защото състезателите не се трудят или не са подсигурени. Смятам, че следващата година ще е много по-добра. Мисля, че жените се представиха добре. Надяваме се на повече късмет и по-добри резултати“, добави още Любо Ганев.

„Виждате, че когато няма резултати в България, нищо не се получава. Ще се опитаме да направим добри резултати през следващата година“, категоричен бе Ганев.

На въпрос за отказа на Бразилия от домакинството на финалите на Световната лига, Любо Ганев коментира: „Бразилските състезатели бяха наказани, защото отказаха да дават интервюта на Световното. Нормално беше международната федерация да предприеме санкции. Не знам какви последствия ще има. Всяко решение ще е прецедент, защото този казус се случва за първи път. Надявам се наказанията да са по-леки, защото Бразилия е страна, която е дала много на волейбола.“

Ганев обяви подписването на партньорски договор със спортен концерн, който ще осигурява топките за родната централа.

„Ще получаваме по 1035 топки всяка година. Равностойността е за близо 60 хиляди лева. Много сме радостни, защото така обезпечаваме клубовете с топки. Договорът е до юли 2019-а година“, сподели Любо Ганев и добави:

„Ще бъдем домакини на две много важни състезания догодина. Всеки, които иска да помага на българския волейбол е добре дошъл. Имаме какво да предложим в замяна.“