Бившият селекционер на мъжкия национален отбор Христо Илиев ще бъде старши треньор на Левски Боол (София) през новия сезон в Суперлигата. Това стана ясно от специално организираната пресконференция на „сините“, която се проведе в спортната зала „Арена Исаев“ в София. Волейболният специалист бе представен от тийм мениджърът на клуба Владимир Николов, който разкри подробности и даде повече яснота за това какво ще се случва в Левски през предстоящата състезателна година. Основата на мъжкия тим ще бъде от състезателите в школата на клуба – юноши старша-възраст, които през изминалата година завършиха на второ място в държавното първенство и републиканските шампиони от състава за юноши младша-възраст. Клубът се нуждае от около 100 000 лева, за да бъде финансово обезпечен през новия сезон. С тези пари ще се покрият всички разходи, сред които наеми за квартири на момчетата от провинцията и заплатите на състезателите в мъжката гарнитура. Като за начало столичани са получили сериозна подкрепа от известна италианска марка за спортни стоки, която е осигурила екипировката на тима и се ангажирала с продажбата на фенски артикули. Николов заяви, че разчита изключително много на подкрепата на феновете и се надява с тяхна помощ Левски да продължи своето съществуване. В началото на октомври хората в клуба планират да бъде организирана кампания съвместно с феновете на Левски, която ще бъде с дарителски смс-и и клубни карти.  

„До преди две седмица бях позагубил надежда, че ще продължим участието си в първенството. И то поради една банална причина – нямахме зала, в която да тренираме. Абсурдното е, че се направиха зали в Горна Малина, Русе, Сливница и други градове, а в София освен „Арена Армеец“, която дори националният отбор не може да ползва, нямаме друга зала“, заяви настоящият капитан на мъжкия национален отбор Владимир Николов. Именно намирането на зала „Арена Исаев“ е дало надежда на диагонала, че родният му клуб може да продължи своето съществуване. Спортното съоръжение ще приеме тренировките на мъжкия тим и отборите от школата на „сините“. В двубоите от Суперлигата Левски най-вероятно ще домакинства в столичната зала „Христо Ботев“.

„Най-важното нещо за мен е спасяването на детско-юношеската школа. Най-важно е да дадем възможност на тези деца да тренират, да играят и да се развиват и да им се посочи един възможен път за тяхно лично развитие. Благодарение на нашите домакини от „Арена Исаев“ мисля, че това ще се случи“, продължи Николов, който сподели, че с последните пари в касата на клуба е бил платен наемът на залата и са били осигурени екипи и топки, така че на всички състезатели в отбора да им се предостави един нормален тренировъчен процес.

„От тук нататък ще разчитаме на подкрепата на феновете! Привържениците на Левски, с чиято помощ аз се надявам да продължим да правим спорт. С помощта на феновете аз се надявам Левски да продължи да бъде единственият клуб, който има всички колективни спортове в първите групи на съответните първенства“, добави Владо Николов.

„Заради липсата на яснота около съществуването на нашия клуб, някои деца потърсиха различни варианти за своето бъдеще и се разпръснаха в различни клубове. Надявам се, виждайки това, което се случва при нас, тези деца да се върнат. Ако не се върнат с нашите треньори, които ще бъдат ангажирани с детско-юношеската школа ще съберем други деца, които имат желание да тренират“, каза още Николов.

„Левски Боол“ е един от малкото клубове от столичните отбори във всички спортове, които нямат задължения към НАП. Това го споменавам, защото разговаряме с различни фирми и бизнесмени, като се надяваме да получим тяхната помощ и тяхната подкрепа. Това обаче няма да бъде възможно без подкрепата на феновете, защото сериозните фирми се интересуват от реклама. А ние ще рекламираме евентуално продуктите им пред нашите привърженици“, завърши тийм мениджърът на клуба.

„Заставам пред вас със самочувствието на един истински левскар. В Левски съм започнал и съм направил първите си крачки и до днес не съм изменил на този клуб. Приятно съм изненадан от упорството на Владо, който вече три години се бори за спасяването на мъжкия отбор. Владо вече трета година влага и лични средства единствено и само за синята идея. Тук мисля, че са и допирните точки със сините фенове, които са фактор и вече показаха съпричастност с баскетболния отбор на „Левски“. Благодарение на тях съществува баскетболът Левски. Традициите, които имаме във волейбола са достатъчни, за да бъдем съпричастни и по този начин не само да запазим клуба като клуб, но и той отново да бъде този фактор в българския волейбол, който е бил винаги“, бяха първите думи на новия треньор на тима Христо Илиев. Бившият селекционер на националния отбор застава начело на „сините“ за втори път в своята кариера.

„Левски задължава! Мога само да благодаря на Владо, че се обърна към мен и в мое лице видя човек, който в този момент ще бъде подходящ и полезен за реализирането на този проект. Съпричастен съм към всичко това, което предстои и трябва да се случи, за да бъде реализиран. Това, което трябва да направим на първо време според мен е да убедим и да накараме децата, които по една или друга причина са потърсили друго място за изява, да повярват, че тяхното място и отбор „Левски“. Състезателите от школата са бъдещето на клуба“, завърши Христо Илиев.