Лидерът във волейболния шампионат Нефтохимик 2010 приема ЦСКА в един от най-интересните мачове от 11-ия кръг, който ще се изиграе в петък от 17:00. Бургазлии играха много силно през първата част от сезона, в която записаха 7 победи и само 2 загуби. Така с 21 точки и мач по-малко от своите преследвачи зимуваха на първата позиция.

"Зимната подготовка протече по план. Нямахме много възможност за почивка покрай празниците, което е нормално с оглед на старта на втория полусезон. Смятам, че успяхме да свършим доста добра работа по време на паузата."

"Доволен съм от влагането на момчетата в тренировките и се радвам, че всички сме здрави", заяви за сайта на волейболната федерация треньорът на Нефтохимик 2010 Петър Дочев. Наставникът на клуба от Бургас подчерта, че е много доволен от представянето на своите момчета до момента и затова е решил, че няма нужда от нови попълнения.

"До този момент състезателите се представят отлично. Заслужават да им се гласува доверие и да продължим по същия начин до края на годината", коментира Дочев.

В началото на шампионата Нефтохимик 2010 спечели гостуването си на ЦСКА с 3:1. Въпреки това наставникът на бургазлии е наясно колко силен съперник са "червените" и очаква тежък двубой.

"Червените" се намират на седма позиция след 5 победи и 5 загуби, а играчите на Александър Попов със сигурност ще бъдат пределно мобилизирани и ще искат да започнат с успех 2016 година.

"ЦСКА винаги са били фактор в българския шампионат и въпреки, че отборът им е изграден от доста млади състезатели мисля, че са опасен противник и в никакъв случай не мога да кажа, че ще имаме лек мач", завърши Дочев.