Поради големия интерес към турнира по волейбол за жени за Купа Пловдив е възможно от догодина броят на участващите отбори да бъде увеличен. Това заяви мениджърът на ВК Марица (Пловдив) и главен организатор на започващото днес трето издание на надпреварата Борис Халачев.

"Международният турнир за Купа Пловдив вече се превръща в една хубава традиция, тъй като го провеждаме за трети пореден път", каза Халачев.

"Тази година за първи път го провеждаме в зала Пловдивски университет, което допълнително ще вдигне организационното ниво на турнира и за което искам да благодаря на ръководството на университета", допълни той.

Надпреварата стартира следобед от 16:00 часа със срещата между турския дебютант Рота Колежи (Измир) и миналогодишния вицешампион Динамо Ромпрест (Букурещ) от Румъния. От 18:00 часа пък е сблъсъкът между победителите от първите две издания на турнира - домакина Марица (Пловдив) и турския Бурса Бююкшехир Беледийе.

"Щом отбори, които вече са участвали в Купа Пловдив, се завръщат с желанието да участват отново, значи са останали доволни от нивото и организацията", каза още Халачев.

"Получихме обаждания и от доста други чуждестранни отбори, които по една или друга причина, като например неудобни дати в календара им за подготовка, не пристигнаха в Пловдив. Интересъткъм турнира обаче е голям и това може да доведе до увеличаване броя на участниците от следващата година", допълни той. /БТА