ВК Пирин Разлог приема Арда Кърджали в първия мач от 9-ия кръг на НВЛ "Бачково-изворна вода" Суперлига.

Домакините нямат загубен гейм в собствената си зала "Септември" през този сезон, а в последния кръг направиха пълен обрат от 0:2 срещу ЦСКА, припомниха от волейболната федерация. 

Със 17 точки момчетата на Йордан Мицин заемат 3-о място в мъжкия волейболен шампионат. Кърджалийци допуснаха разочароваща загуба в миналия кръг като домакин на Марек Юнион-Ивкони с 2:3, след като водеха с 2:0 и 20:16 точки в третия гейм. 

За тях това бе 5-а загуба през настоящата кампания, но със спечелената точка се изкачиха с едно място и заемат 6-а позиция. Срещата започва в 17:30 часа.

В другия мач от този кръг, който ще се изиграе днес, Нефтохимик 2010 Бургас е домакин на ВК ЦСКА. Бургазлии загубиха последния си мач от шампионата срещу силно представящия се ВК Монтана с 1:3 и сега със сигурност ще искат да се върнат на победния път. С 14 точки от 5 успеха и 3 загуби до момента играчите на Петьо Драгиев заемат 5-о място. 

"Червените" пък са в серия от 2 поредни загуби и с 10 точки са на 7-о място. "Армейците" имат и мач по-малко. Срещата в спортната зала "Младост" започва в 18:00 часа.

КВК Габрово ще търси първата си победа през този сезон при домакинството си на новака Миньор Перник в събота от 17:00 часа. Състезателите на Любомир Герасимов бяха само на гейм от първия си успех в Суперлигата през настоящата кампания при гостуването си на ВК Левски Боол в миналия кръг, но допуснаха пълен обрат. 

С 3 точки и мач по-малко габровци са на последното 10-място. Гостите пък са в серия от 7 поредни загуби и с актив от 3 точки, но по-добри показатели от КВК Габрово са на 9-о място.

В друг мач от този кръг Марек Юнион-Ивкони посреща в Сливница Левски Боол. Шампионите са в серия от 6 поредни победи, но 5 от общо 7-те им успеха през този сезон са с 3:2 и с 16 точки заемат незадоволителното за тях 4-о място. 

Те са на цели 5 зад лидера в Суперлигата Добруджа 07 Добрич. "Сините" пък записаха първа победа от началото на сезона в миналия кръг и с 3 точки и по-добри показатели от КВК Габрово и ВК Миньор заемат 8-о място. Мачът започва в събота от 17:00 часа.

В последния и най-интересен сблъсък от 9-ия кръг на Суперлигата първият Добруджа Добрич приема в зала "Добротица" втория ВК Монтана. Домакините нямат загуба от 3-ия кръг, когато отстъпиха с 2:3 при гостуването си на шампиона Марек Юнион-Ивкони. 

В последния кръг момчетата на Мирослав Живков надиграха като гост Миньор Перник с 3:0 и с 21 точки са едноличен лидер в първенството. Гостите от Монтана започнаха сезона с 5 поредни победи, но след това допуснаха две загуби като домакин на Марек Юнион-Ивкони с 2:3 и като гост на Пирин с 0:3. 

В последния кръг играчите на Атанас Петров се върнаха на победния път с успех над ВК Нефтохимик 2010 с 3:1 и с 19 точки са на 2-о място. Срещата, която ще определи есенния първенец в Суперлигата, започва в събота от 18:00 часа. /БГНЕС