Българският волейбол отбеляза няколко важни годишнини на спецална церемония в Музея на Националния стадион “Васил Левски” по-рано днес. Тази години се навършват 60 години от първата ни световна титла на Универсиадата в Будапеща през 1954 г., спечелена от мъжкия ни отбор, както и 60 години от първите в света победи срещу съставите на световния и европейски шампион СССР (мъже и жени) също през 1954 година.

Освен това бяха отбелязани 50 години от първата ни КЕШ (сега Шампионска лига), на Левски при жените и 30 години от последната, четвърта КЕШ, спечелена от женския отбор на ЦСКА.

Една от големите легенди на българския волейбол е Тодор Симов, който тази година чества своята 85-годишнина. Симов е олицетворение на волейбола в страната ни, и има както множество медали, така и богата колекция от случки, прелюбопитни за младото поколение.

"Отдавна повтарям, че българският волейбол има такава богата история, че не бива да се забравя. Тези тържества трябва да са организирани обаче и с участието на младите, защото те трябва да видят какво е било. Много малко знаят, че имаме такива легенди като Борис Гюдеров, Пондалов, които вдигаха на крак зрителите в Париж. Те са почетни граждани на Париж. Ние трябва да сме пример за младото поколение," заяви Тодор Симов пред камерата на Нова телевизия, и сподели още много интересни неща с аудиторията.