Диагоналът на националния отбор по волейбол Владимир Николов не скри отличните си впечатления от втората контрола срещу Сърбия, която „лъвовете“ спечелиха с 3:0.

Навръх 38-годишния си рожден ден Николов си пожела огромните усилия, които тимът е положил в подготовката, най-сетне да се изплатят на предстоящото Европейско първенство у нас. Турнирът започва на 9 октомври, а първият мач на родните национали е срещу Германия.

„Днес ми се получаваха нещата, имах и късмет в определени ситуации, но да, доволен съм.

Разбира се, по-голям форум вкъщи е нещо, за което всички ние мечтаем от години. Няма как да няма емоции, надявам се да ги канализираме в правилна посока и да вземем максимума, без да се повлияем от тях“, каза Николов.

„Според мен разликата е, че в първия спаринг (срещу Сърбия) целта беше обиграване на всички състезатели, докато днес играхме за победа. Днес ни беше най-добрият мач от цялото лято, ако трябва да сме честни. Това ми дава оптимизъм и самочувствие. От друга страна обаче си мисля, че стояхме малко по-добре от това, за което сме подготвени. Не трябва това да е критерий.“

„Германия е много сериозен отбор, който израсна неимоверно в последните 4 години. Това е тимът, който завърши трети на последното Световно първенство и който спечели Европейските игри в Баку. Няма как да има подценяване в този мач. Тази среща е много важна, защото една евентуална победа би ни позволила да играем с по-леки съперници до полуфинала. Не обичам да обръщам внимание на суеверия и да се връщам в миналото. Ако не успеем да победим Германия, ще трябва да се пробваме да бием Полша. И двата отбора са на изключително високо ниво. Ако искаме да продължим напред, трябва да бием един от двата отбора. Ако не успеем, значи сме се провалили.“

„Свършихме изключително много работа, а от моя опит знам, че рано или късно усилията се изплащат. Надявам се така да се случи сега“, добави Николов.