Пламен Константинов обяви, че ще съди за клевета шефа на волейболен клуб Люлин Деян Нинов, който преди дни заяви, че треньорът на волейболните национали има проблем с хазарта и дължи крупни суми на различни хора, което пречи на работата му.

Самият Нинов коментира, че не се притеснява от евентуално съдебно дело като изрази съжаление, че е споделил някои лични неща за Пламен Константинов, които обаче според него действително са истина.

"Пламен Константинов лично на мен ми беше идол като волейболист, той за мен бе най-сърцатият капитан на националния отбор. Надявах се този успех като волейболист да го пренесе и като треньор на България, но за съжаление това не се получи", сподели Нинов.

"Изказах някои неща, които са по-лични за Пламен, може би не трябваше да ги изказвам, макар че те са истина. Все пак всеки прави грешки, няма безгрешни хора. Аз съм отговорен човек и също правя грешки. Последните 2 години и половина резултатите на националния отбор са изключително слаби. Пламен Константинов веднъж не каза, че той е виновен. Все имаше външни фактори."

Относно евентуалното дело, Нинов коментира: "Подготвен съм, нямам притеснения за това нещо. Нека това, което има, да го казва с истинските имена и да го назовава, както аз го правя - директно и точно, открито."

"Направих коментар, може би наистина не трябваше да ги изказвам тези неща, защото са лични. Подлъгах се заради моето мнение, че тези неща му пречат на работата в националния отбор, въпреки че това на мен не ми влиза в работата."

"Много рядко играя покер, от 5 години не съм играл покер. Участвал съм и по турнири по покер. За мен покерът не е хазарт, покерът е спорт, защото има и професионални играчи, има и професионални серии", обясни Нинов.

Той говори и по другата тема, която засегна в последните дни - това, че деца от ВК Люлин са търсени от волейболната школа на Владимир Николов.

"Нямам нищо против да има движение на деца от един клуб в друг. Това са нормални неща в спорта, стига да е по нормален и цивилизован начин."

"С деца от нашия клуб са се свързвали от клуба на Владимир Николов, който е един от най-добрите ни волейболисти, направил е много като волейболист за България. Той вместо да е пример затова как се гради нов клуб като неговия, дава такъв пример."

"Имаше няколко от тези деца, които са се съгласили на техните покани и условия и са вече част от техния клуб. Имаше и други деца, които не са се съгласили. Точната бройка може би е около 5-6 деца. Правени са опити с още 3 деца."