Президентът на ВК Левски София Владимир Николов представи пред медии отбора и всички новини, свързани с него и ясно заяви основната цел – победа!

Владимир Николов заяви: „Започваме сезон 2016-2017 заредени с нови сили. Готови сме за победи! Имаме нови играчи в състава, които отлично допълват момчетата, с които играхме през изминалия сезон. Имаме нови спортни екипи, с марка Errea, осигурени с подкрепата на Sport Depot, върху които поставихме новата емблема и не на последно място – имаме нов финансов партньор, в лицето на Garitage Park, които на първо място са големи почитатели на волейбола и разбира се вярват, че заедно пътят към победите ще бъде по-лесен.“

Новото име Левски София, което смени предишното Левски Боол и промяната в емблемата доближават максимално до традициите в „голямото синьо“ семейство и имат за цел да затвърдят принадлежността на отбора.

Под ръководството на президента Владимир Николов и треньора Петър Шопов в отбора влизат и новите попълнения – Спас Байрев, който на бенефиса на Владимир Николов лично получи фланелката с №11 като ясен знак за следващи стъпки; Георги Манчев и неговият по-малък брат Николай също се присъединяват към синия тим; добре познатите Симеон Александров и Теодор Богданов се завръщат в Левски и не на последно място млади и талантливи играчи с водещи функции и в младежките национални формации. С новите лица и добре познатите стари, отборът ще се стреми само към едно – победа!

„Участието на инвеститорите в управлението на клуба ни дава спокойствието и увереността, че през новия сезон ще направим сериозна стъпка напред в професионалното си развитие“, сподели Владимир Николов.

Към момента основен спонсор на ВК Левски София, за сезон 2016-2017, е Леденика.

За феновете беше организирано специално събитие, на което беше представен отборът. Партерният етаж на България мол се превърна в импровизирано волейболно игрище, изградено от Sport Depot, на което волейболистите на Лавски и всички фенове, и желаещи се включиха в една от любимите, на българската публика, отборни игри. Емоциите бяха завладяващи, както подобава на всяко волейболно предизвикателство.