Марица (Пловдив) добави три точки към актива си в женската  Национална волейболна лига на България, след като надигра  гостуващия ЦСКА (София) с 3:1 (25:20, 25:15, 21:25, 25:19) в мач от осмия кръг на шампионата. Марица вече има 22 точки от седем победи и една загуба и е  начело в класирането. Следва все още непобеденият Левски (София) с 2 точки по-малко, но и с един изигран мач по-малко.

ЦСКА е  трети с 13 точки. В първата част вицешампионките разстроиха посрещането на  противника, наложиха своето надмощие и с помощта на цели шест  аса и пет точкови блокади дръпнаха в мача след 25:20.  Във втория гейм момичетата на Иван Петков подобриха и  нападението и не поставиха под съмнение превъзходството си,  постигайки разгромен резултат Ц 25:15. Това доведе до известно  отпускане сред волейболистките на Марица и те започнаха да  грешат по-често. Нападателките на ЦСКА също показаха своите  умения в третата част и софиянки успяха да намалят изоставането  си след успех с 25:21.

Това бе първият загубен гейм за "жълтите" от началото на сезона, освен в мача с шампионките от Левски.  В основния състав на Петков вече беше капитанката Ана  Радичева и това внесе успокоение в играта на пловдивчанки.  Посрещането им значително се подобри, а оттам и атаката намери  своя ритъм, за да се стигне до 25:19 в гейма и 3:1 в мача. Топреализатор на срещата стана Силвана Чаушева. Диагоналът  на Марица наниза 24 точки, а домакините натрупаха общо 14 аса в  този двубой. Най-резултатна за гостенките беше Ралина Дошкова с  12 точки. /БТА