Шампионът Марек Юнион Ивкони записа драматична победа в доскорошното голямо дерби на родния мъжки волейбол с КВК Габрово. Дупничани надделяха с 3:2 като гости (25:23, 15:25, 18:25, 25:17, 12:15) в последния мач от 4-ия кръг на първенството.

Играчите на Любомир Герасимов започнаха по-добре срещата и успяха да затворят първата част с 25:23. Това сякаш раздразни гостите, които взеха следващите два гейма съответно с 25:15 и 25:18. И точно, когато се очакваше мачът да завърши с успех 3:1 за гостите, габровци успяха да намерят сили и да вкарат срещата в тайбрек след 25:17 в четвъртия гейм.

В петата решителна част двата отбора вървяха точка за точка до 12:12, но до края волейболистите на Марек Юнион Ивкони показаха по-здрави нерви и спечелиха мача, съобщава volleyball.bg.  

Срещата ще се запомни и с това, че в даден момент от нея на терена за домакините се появи 50-годишният разпределител Димитър Божилов. Така той постави рекорд за най-възрастен волейболист играл в българското първенство и се изправи срещу своя син Мартин Божилов, който е либеро на гостите. 

Страхотен мач за гостите направи Георги Елчинов, който завърши като най-резултатен играч с 35 точки (2 блокади и 79% в атака). Станислав Величков добави  17 точки  (77% в атака) за победителите. За КВК „Габрово“ Николай Леков записа 29 точки.

Така момчетата на Любомир Герасимов, които до този момент нямаха спечелен гейм, откриха точковия си актив. Въпреки това те продължават да са на последно място заради по-лоша геймова разлика от Левски Боол, който също е с една точка. КВК Габрово обаче е с мач по-малко от "сините".

За гостите от Дупница пък това бе трета победа с 3:2 от началото на шампионата. Играчите на Найден Найденов все още не могат да запишат чист успех и с 6 точки заемат 5-о място в класирането. На 6 точки зад лидера в Монтана, който вчера победи ЦСКА с 3:0.