Вместо с елитен тим от волейболните първенства на Белгия или на Франция, Кристина Тотева подписа договор с бившия си клуб Казанлък Волей. Така  29-годишната централна блокировачка се завърна при "розите", след 10-месечно отсъствие и отново ще носи зелено-червения екип и през новия спортно-състезателен сезон, съобщи изпълнителният им директор Деко Григоров. 

Високата 190 сантиметра състезателка бе част от казанлъшкия тим през миналия и по-миналия сезон, но бе помолила клубното ръководството да бъде освободена временно от тренировки, защото страдаше от хронична контузия в бедрото. Травмата й обаче вече е напълно излекувана и Криси тренира отново на пълни обороти.
Тотева е имала добра оферта от Белгия, както и вариант да се завърне пак във Франция, където преди 3 години обличаше екипа на първодивизионния ВК "Безие".  Тя обаче предпочела да играе през този сезон за тима от Казанлък, вместо в чужбина, за да навлезе в оптимална спортна форма и да работи под ръководството на доказан специалист като Петър Дочев.

Друга причина да остане в България били и амбициите й да наблегне по-сериозно на своето образование.